İçeriğe geç

Elektrik Kelimesinin Eş Anlamı Nedir

Elektrik ne demek TDK?

ELEKTRİK KELİMESİNİN ANLAMI Elektrik, yüklü parçacıkların hareketiyle yaratılan bir enerji türüdür. En temel haliyle, yüklü parçacıklar elektronlar bir yerden başka bir yere hareket ettiğinde elektrik akımı yaratılır.

Eş anlamlısı nedir anlamı?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Eş anlamlısı ne denir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Elektronik kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Elektronik kelimesi Fransızcadan Türkçeye geçmiş olup elektronik kelimesinin eş anlamlısı çıncalık kelimesidir.

Elektrik Nedir anlamı?

Elektrik, elektrik yüklerinin akışına dayalı bir dizi fiziksel olgudur. Elektrik kelimesi Türkçeye Fransızcadan gelmiştir. Elektriğin Türkçe eşanlamlısı jingg kelimesidir.

Elektrik kelimesi nasıl?

Birbirinin yanında iki veya daha fazla ünsüz harf içeren Batı kökenli sözcükler, ünsüz harfler arasına ünlü harf konulmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf, vb.

3 sınıf kelime eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Bana 10 tane zıt anlamlı kelime söyler misin?

Zıt Anlamlı Sözcükler ListesiAcı-TatlıAç-Dolu.Hafif-KapalıHafif-Karanlık.Alçakgönüllü-Küstah.Üstün-Alt.Arka-Ön.Hafif-Karanlık.Daha fazla makale…•27 Mart 2023

Eş anlam nedir 5 örnek?

Eş anlamlılar birbirinin yerine kullanılabilir ve dilimizde birçok eş anlamlı vardır. Eş anlamlı kelimelere örnekler: head-head, number-of-pieces, value-value, white-white gibi kelimeler kullanılabilir.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Eş kime denir?

Sözlükte “eş”, “tür”, “çift” anlamına gelen Zevc, bir terim olarak evlilik birliğinin taraflarını oluşturan erkek ve kadınlardan her birini ifade eder. “Zevc” kelimesi kullanıldığında, Türkçe “karı” kelimesinde olduğu gibi, bir koca anlamına gelir, bir kadından bahsedildiğinde ve bir kocadan bahsedildiğinde ise bir eş anlamına gelir.

Al eş anlamı ne demek?

Kırmızı kelimesinin ilk ve en bilinen eşanlamlısı kırmızıdır. Kırmızı kelimesi al kelimesinin yerine kullanılabilir ve anlamın bütünlüğü kaybolmaz. Al kelimesinin diğer eşanlamlıları şunlardır; tuzak, hile, plan, aldatma, kırmızı ve kızarma kelimeleridir.

5 sınıf eş anlam nedir?

Anlamları aynı fakat yazılışları ve telaffuzları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir.

Elektronik neleri kapsar?

Elektronik, elektrik kullanarak bilgiyi işleyen, ileten veya depolayan elemanları ve sistemleri içeren bir bilim dalıdır. Elektronik, öncelikle serbest elektronların (valans elektroniği) kontrolüyle ilgilenir.

Internet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

TDK, İnternet sözcüğüne yanıt olarak genel ağı önerdi. “İnternet” yerine bazen “ağ” sözcüğü kullanılır.

Elektrik nedir ilkokul?

İki cismin birbirine sıkıştırılması veya bazı kristaller üzerinde ısı etkisi gibi mekanik bir etkiyle ortaya çıkan ve etkisini kimyasal, mekanik, itme, çekme veya ısıl olaylar şeklinde gösteren enerji türüne elektrik denir.

Elektrikler ne demektir?

Elektrik, esasen yüklü parçacıkların hareketinden gelen bir enerji biçimidir. Negatif yüklü elektronlar atom altı seviyede bir noktadan diğerine hareket ettirildiğinde, bu harekete temelde elektrik enerjisi denir.

Elektrik kelimesinin kökeni nedir?

Fransızca électrique veya İngilizce electric kelimelerinden ödünç alınmış bir kelimedir ve aynı anlama gelir. Bu kelime, Yeni Latince vis electrica ifadesinin bir alıntısıdır, “kehribar gücü”, kehribar ve benzeri maddelerin kıvılcım çıkarma özelliği. (İlk kullanım: 1600 William Gilbert, İngiliz doğa bilimci.)

Elektrik işi ne demek?

Elektrikçiler, elektrik işlerinde uzmanlaşmış kişilerdir. Elektrikçiler, elektrikli ekipmanların kurulumu, bakımı ve onarımı gibi çeşitli görevleri yerine getirebilirler. Bu iş genellikle evlerde, işyerlerinde ve endüstriyel tesislerde yapılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Araç Göstergesine Ne Denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir