İçeriğe geç

Frottörizm Ne Demek

Voyerizm nedir?

Voyerizm: Bu, bir kişinin çıplakken, soyunurken veya cinsel bir eylem gerçekleştirirken farkında olmadan onu gözlemlemenin bir sonucu olarak ortaya çıkan tekrarlayan bir cinsel dürtü ve davranış bozukluğudur. Gözetleme eylemi cinsel uyarılma amaçlıdır ve genellikle kişiyle cinsel bir eylem planlanmaz.

Rötgenci ne demektir?

Gizliliğin gerekli olduğu faaliyetler (örneğin, röntgencilik (soyunma, cinsel ilişki, tuvalet kullanımı)) sırasında insanları gözlemleyerek uyarmayı veya tatmin sağlamayı amaçlayan cinsel sapkınlık. Örnek: röntgenci, bu fotoğrafı çeken kişi.

Ürofili neden olur?

Bu, nörolojik sorunlar veya beynin anormal işleyişinden kaynaklanan psikolojik ve davranışsal bir sorundur. Ses bozuklukları, kıllanma ve erektil disfonksiyon sırasıyla erkeklerde ve kadınlarda en yaygın etkilerdir. İdrardaki yüksek tuz ve mineral seviyeleri başka bir kişinin sağlığına zararlıdır.

MR çeken kişiye ne denir?

Radyoloji teknisyeni; Ultrason, X-ray, bilgisayarlı tomografi, manyetik rezonans görüntüleme ve mamografi ekipmanlarını kullanarak görüntülemeyi gerçekleştiren kişidir. Radyoloji, birçok klinik bölüme hizmet veren bir uzmanlık alanıdır. Tanı ve tedavi için son derece önemlidir.

Radyoskopi nedir?

Floroskopi, X ışınları kullanılarak yemek borusu, mide, ince bağırsak, kalın bağırsak, safra yolları ve kadın üreme organlarının ayrıntılı ve gerektiğinde mobil olarak gerçek zamanlı incelenmesine olanak sağlayan floroskopi cihazıyla yapılan tanısal görüntüleme işlemidir.

Radyolog ne demek?

Radyolog, hastalıkları teşhis etmek ve gerektiğinde tedavi etmek için tıbbi görüntüleme tekniklerini kullanan bir tıp uzmanıdır. Acıbadem Sağlık Grubu, radyoloji bölümlerinde tanısal ve girişimsel radyoloji hizmetleri sunabilir.

Otojinefili ne demek?

Karşı cinsin kıyafetlerini giymenin mastürbasyon ve cinsel ilişkiye tamamlayıcı olarak uyarılmasıyla oluşan fantezilerin ve cinsel dürtülerin varlığıdır. Genellikle erkeklerde görülür. Bu kişiler kadın olduklarını düşündüklerinde veya rüyalarında gördüklerinde cinsel olarak uyarılırlar (otojinefili).

Klizmafili ne demek?

Koprofili ve lavmanfili: Koprofili; Lavmanfili ise cinsel uyarılmanın bir parçası olarak lavman kullanılmasıdır ve bu iki rahatsızlık temelde anal dönemdeki bir fiksasyonla ilişkilidir.

Chremastistophilia ne demek?

Celebriphilia: Ünlü biriyle cinsel ilişkiye girme isteği. Chremasophilia: Rehin tutulmanın verdiği uyarılma.

MR kime çekilmez?

Kimler MR çektirmemeli? Bazı durumlarda güçlü bir manyetik alan oluşması nedeniyle MR önerilmeyebilir. Örneğin; Kalp pili, anevrizma klipsi, nörostimülatör ve koklear implant gibi durumlarda MR çektirilmez.

MR neden gece çekilir?

Emar neden gece çekilir? Emar’ın genellikle gece çekilmesinin nedeni daha az gürültü ve daha az ışık sağlamaktır. Bu, görüntülerin daha net ve daha düzenli olmasını sağlar.

MR’da beyaz renk ne anlama gelir?

MS plağı, örtüsünü kaybetmiş sinir hücrelerinin bir araya gelmesidir. Hücre örtüsü sınırlı bir alanda hasar gördüğünden, MRI’da beynin veya omuriliğin T2 ve FLAIR kesitlerinde beyaz nokta benzeri bir görünüm oluşur. MS plaklarının boyutu ve sayısı hastalığın seyrini ve şiddetini belirler.

Tavsiyeli Bağlantılar: Dûzah Ne Demek Osmanlıca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir